Фондация "Евгений Мосинов" стартира кампания в помощ на ученици в неравностойно положение

Фондация „Евгений Мосинов“ стартира инициатива за набиране на средства за закупуване на учебни материали, ученически пособия и дигитални устройства за подпомагане на семейства в неравностойно положение във връзка със предстоящата нова учебна година.

Целта на набраните средства е да подпомогнат семействата на деца- първокласници, както и ученици от всички класове и студенти. Кампанията стартира от първи септември и няма краен срок. Инициативата е във връзка с епидемията от коронавирус, която остави хиляди семейства без доходи и ги лиши от възможността да поемат финансовата издръжка на семействата си. С набраните средства фондация „Евгений Мосинов“ ще подпомогне възможно най- голям брой ученици и техните родители, като закупи необходимите ученически материали и принадлежности.

Приоритетно ще бъдат разглеждани възможностите за подпомагане на семействата с деца в първи клас.

Обръщаме се към всички представители на браншови организации, представители на бизнеса и институции да не бъдат равнодушни към затрудненията, които изпитват много български семейства. Нека обединим усилия и заедно помогнем на повече хора да имат възможности да изпратят на училище децата си със увереност, че не са сами в тези трудни за всички ни времена на изпитания.

Възможностите за подпомагане са чрез дарене по банков път:

Банковата сметка на Фондация „Евгений Мосинов“ е:

ФОНДАЦИЯ "ЕВГЕНИЙ МОСИНОВ"

IBAN: BG64UNCR70001523492946

BIC: UNCRBGSF

Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

Освен чрез парични дарения, желаещите могат да предоставят на адреса на фондация „Евгений Мосинов“ предварително закупени учебни принадлежности, ученически пособия /раници, тетрадки, флумастери и др./и дигитални устройства, които ще бъдат предоставени на семейства в нужда чрез протокол за дарение.

Изказваме предварителни благодарности към всички бъдещи дарители.

Заедно можем да създадем добро бъдеще и възможности за децата на България!